Лист-подяка ректору Копилову С.А. від Заліщицького навчально-реабілітаційного центру

АвторГалецька Юлія

Лист-подяка ректору Копилову С.А. від Заліщицького навчально-реабілітаційного центру


                         Шановний Сергію Анатолійовичу!

         Адміністрація та педагогічний колектив Заліщицького навчально-реабілітаційного центру Тернопільської обласної ради висловлює Вам свою велику повагу та щиру  вдячність за багато років плідної співпраці з Вашим університетом, зокрема з кафедрою логопедії та спеціальних методик, очолювану Олексієм ГАВРИЛОВИМ.

       А також окреме спасибі за запрошення до участі у XVI Міжнародній науково-практичній конференції «Спеціальна освіта: проблеми та перспективи», яка відбулася на базі Кам’янець-подільського національного університету імені Івана Огієнка 18 – 19 квітня 2024 року.

        Ми були приємно вражені тим, як у ногу з часом іде дефектологічна наука, своєчасно відгукуючись на виклики сьогодення у спеціальній освіті. Нас не залишили байдужими проблеми, порушені доктором педагогічних наук, професором, проректором з наукової роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Світланою Петрівною Мироновою, кандидатом психологічних наук, професором кафедри логопедії та спеціальних методик Наталією Степанівною Гавриловою, кандидатом психологічних наук, професором, завідувачем кафедри логопедії та спеціальних методик Олексієм Вікторовичем Гавриловим, науковцями з Польщі, Словаччини, інших вузів України.

        Особливо цікавими, насиченими корисною інформацією, конструктивними були круглі столи, які збагатили нас, практиків, новими цінними знаннями, поповнили наш досвід цікавими ідеями, спонукали до ще більшого творчого пошуку найефективніших форм, методів, засобів, методик і технологій у наданні корекційно-розвиткових та реабілітаційно-відновлювальних послуг діткам з особливими освітніми потребами, зумовленими інтелектуальними порушеннями різного ступеня, порушеннями мови і мовлення та складними порушеннями розвитку.

          Не забудеться безцінний досвід доктора педагогічних наук, професора кафедри прикладної психології та логопедії Бердянського державного педагогічного  університету Миколи Миколайовича Єфименка, який так захоплююче поділився з нами авторськими технологіями педагогічного стрінгінгу в поліпшенні психомовленнєвого розвитку дітей з ООП, продемонстрував спільно із своїми послідовниками цікаві техніки розвитку та корекції праксису, зокрема авторський тренажер «Ступалки-логос», до смаку приправивши все це притаманним лише йому гумором. Не залишиться без використання у діяльності наших педагогів і тренажер «Мураха», представлений інструктором з фізичної культури дошкільного закладу компенсуючого типу № 193 м. Одеси Павлом Олександровичем Медвєдєвим. Зацікавив на також і  стіл для логопедичних занять, змодельований науковцями Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, який представила кандидат педагогічних наук, доцент Зелінська-Любченко Катерина Олександрівна. 

          Дуже дякуємо огркомітету конференції за можливість і нам поділитися своїми напрацюваннями. Молода, але досить досвідчена логопед дошкільного відділення нашого закладу, випускниця Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, спадкоємиця наукових знань та практичних вмінь Світлани Петрівни Миронової, Наталії Степанівни Гаврилової, Олени Павлівни Мілевської, Олексія Вікторовича Гаврилова та інших провідних науковців Вашого університету Мар’яна Іванівна Втомин. У своїй доповіді вона висвітлила особливість та важливість використання елементів нейрогімнастики у корекції вищих психічних функцій у дітей з ООП дошкільного віку та показала, як команда корекційних педагогів нашого дошкільного відділення успішно та ефективно використовує їх на корекційно-розвивальних заняттях.

          Не можна не висловити окремої подяки за чудові, практичні, змістовні та корисні майстер-класи. Як завжди, на висоті був закоханий у свою справу кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри психолого-медико-педагогічних основ корекційної роботи  Опалюк Олег Миколайович, який поділився не лише цікавими методиками писанкарства, а й запалив цією справою серця присутніх. Дуже скористали ми також із майстер-класу логопеда відділення гострого мозкового інсульту Кам’янець-Подільської міської лікарні Савицької Надії Іванівни, яка дуже просто і водночас науково запропонувала свій кейс логопеда щодо обстеження пацієнта з афазією.

         Безумовно захоплення і вдячності заслуговує кожен учасник конференції. Але особливо ми дякуємо Вам, Сергію Анатолійовичу, та Вашим науковцям, які вже вкотре є базою таких чудових подій. Багато наших корекційних педагогів є випускниками саме Вашого вузу. Нам приємно бачити, як процвітає наша альма-матер, як Ваші науковці самовіддано відстоюють спеціальну освіту, вирішують найнагальніші проблеми, передбачають та накреслюють прекрасні перспективи, сприяють її процвітанню. Тож успіхів Вам і Вашій незламній команді науковців!

 

З повагою та великим шануванням  в.о. директора Богдан МИРОНЮК та педагогічний колектив закладу

 

 

 

 

 

 

 

Про автора

Галецька Юлія editor